Transoplast en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is belangrijk voor ons. Wij willen zuinig omgaan met onze omgeving en maken daarom weloverwogen keuzes die evenwicht behouden tussen People, Planet and Profit (triple P). Ons product is daar een goed voorbeeld van. Lees verder om te ontdekken hoe onze producten zoals pallets, palletboxen en stapelbakken bijdragen aan meer duurzaamheid en een hoge milieuwinst.

Recyclen van kunststoffen | Transoplast bvba

Recyclen van kunststoffen

Onderzoek van het onderzoeksbureau CE Delft heeft uitgewezen dat het inzetten van recyclaat resulteert in het behalen van een hoge milieuwinst. Met andere woorden, het recyclen van kunststoffen heeft veel minder impact op het milieu dan het verbranden of gebruiken van virgin materiaal (nieuwwaar). Het gaat om een besparing tot wel 4,6 kilo CO2 per kilo recyclaat. Vanuit deze gedachte neemt Transoplast al jaren haar producten in de end-of-life fase weer in. Eigen productieafval wordt zorgvuldig verzameld en vervolgens gescheiden naar kunststoftype zodat het apart afgevoerd kan worden. Hierdoor vindt een optimale en hoogwaardige herverwerking plaats.

Vergroening op het industrieterrein | Transoplast bvba

Vergroening op het industrieterrein

Als het gaat om groen doen, kan iedereen zijn steentje bijdragen. Vergroening op de bedrijventerreinen is belangrijk voor de biodiversiteit, het tegengaan van opwarming, ieders gemoedstoestand en meer. Kortom, veel voordelen en daarom zetten we ook bij Transoplast stappen in de groene richting met o.a. fruitbomen, een wadi en nestkasten op onze bedrijfsterreinen. Op deze manier zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk kleiner te maken, en de biodiversiteit juist rijker te maken.

Andere kijk op kunststof

Over plastic bestaan veel misverstanden. Bij de introductie begin 20e eeuw was het een baanbrekende innovatie, maar tegenwoordig veel meer een topic in de milieuproblematiek. Daarom heeft de rubber- en kunststofindustrie, waar ook wij onderdeel van zijn, de campagne Rethink Plastics gelanceerd. Hiermee gaan wij actief het gesprek aan over rubber, kunststof en de daaraan gerelateerde thema's die spelen binnen de economie en samenleving. Rethink Plastics bespreekt onder andere 8 fabels en feiten over plastic. Meer informatie hierover vindt u op de website van Rethink Plastic. Heeft u vragen over onze kunststof producten? U kan contact opnemen met onze productspecialisten per telefoon +32(0)11 235 450 of per mail aan info@transoplast.be.

 

Waarom Transoplast?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief