Datum 9-9-2021
lege petflessen inzamelen
Inzamelcontainer petflessen

Inzamelcontainer voor lege petflessen

Lege petflessen en ander plastic afval worden sinds maart 2021 ingezameld in nieuwe PMD zakken. Deze zakken zijn te herkennen aan de blauwe kleur. De blauwe PMD zakken vervangen de voormalig groene inzamelzakken. Deze oude inzamelzakken waren uitsluitend voor lege plastic flessen en flacons bedoeld. In de nieuwe blauwe zakken kan ook ander plastic afval ingezameld worden. 

Hoewel in Belgie geen statiegeld wordt geheven op lege petflessen zoals in andere EU landen, is er wel aandacht voor de inzameling van dit plastic afval. Verschillende ondernemers stimuleren de inzameling van lege petflessen door een recycle container in hun horecazaak, sportclub of bedrijfskantine te plaatsen. Hierin kunnen lege petflessen eenvoudig en gescheiden van het overige plastic afval ingezameld worden.

Waarom lege petflesjes inzamelen?

  1. Milieu | Lege petflesjes die correct worden ingezameld komen niet terecht bij het restafval of in de natuur.
  2. Recycling | Ingezamelde petflesjes worden gerecycled. Zo kan het plastic hergebruikt worden.
  3. MVO | Voor een verkoper van water en frisdrank in petflesjes is de inzameling van het plastic afval een zichtbaar gebaar van maatschappelijke betrokkenheid.

Klantvriendelijk en milieubewust

Lege petflesjes inzamelen is een klantvriendelijk en milieubewust initiatief. Door het plaatsen van een inzamelcontainer biedt u klanten, collega’s of clubleden de mogelijkheid het flesje te deponeren in een container. Met deze eenvoudige handeling is de recycling van de lege petfles gewaarborgd. Inzamelcontainers zijn leverbaar in de kleuren rood, geel, groen, blauw en grijs. De deksel is geheel gesloten of voorzien van een inwerpopening. In een container met inwerpopening kan de petfles gedeponeerd worden zonder dat de deksel aangeraakt wordt, een hygiënische oplossing voor ruimtes die worden bezocht door veel verschillende mensen. Is de inzamelcontainer vol, dan gaan de lege petflessen in de blauwe PMD zakken.

Inzamelcontainer met tekst

De nieuwe PMD zakken

PMD staat voor lege Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Dit type afval kan in de nieuwe blauwe PMD zakken weggegooid worden. De PMD zakken zijn verkrijgbaar in 30 liter en 60 liter en te koop in winkels, supermarkten en districtshuizen. Fost Plus organiseert de inzameling, sortering en recyclage van het plastic afval. Zij halen de volle PMD zakken bij bedrijven en particulieren op.

 

Snelle levering en maatwerk

Wij leveren onze gekleurde inzamelcontainers direct uit voorraad. Productmodificaties en bedrukkingen verzorgen wij in eigen huis. Zo kunnen wij op korte termijn inzamelcontainers voor petflessen leveren, zelfs als ze aan specifieke klantwensen moeten voldoen. Bent u op zoek naar een inzamelcontainer met bepaalde eigenschappen? Leg dan uw ideeën voor aan onze productspecialisten, telefonisch +32 (0)11 235 450 of per e-mail info@transoplast.be. Wij helpen u graag verder. 

Liever direct bestellen? Ga naar onze webshop voor het eenvoudig bestellen en een snelle levering van kunststof inzamelcontainers met inwerpopening

Waarom Transoplast?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief