Datum 25-1-2021
Kunststof klapkratten bestelbus

Ideaal voor bezorging - kunststof klapkratten in 5 kleuren

Oranje kunststof klapkrat

Uw wekelijkse boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen – deze manier van ‘de boodschappen doen’ nam afgelopen jaar een hoge vlucht. In plaats van zelf het boodschappenkratje vullen in de supermarkt worden de levensmiddelen nu in klapkratten bij u thuisbezorgd. De lege kratten gaan ingeklapt retour met de bezorger. Eenmaal ingeklapt is een klapkrat nog maar 50 mm hoog. Deze forse ruimtebesparing biedt grote voordelen voor leveranciers van levensmiddelen. Met klapkratten in bodemformaat 600x400 mm kan bovendien een efficiënte logistiek van voedingswaren opgezet worden.

Nieuwe klapkratten

Niet alleen supermarkten, ook streekboeren, cateraars en restaurants zetten klapkratten in voor de bezorging van levensmiddelen en maaltijden. De vraag naar stevige, handzame kunststof klapkratten neemt daardoor toe. Wij hebben daarom ons assortiment kunststof klapkratten uitgebreid met nieuwe kleuren. Onze klapkratten met Euronorm bodemmaat 600 x 400 mm zijn direct uit voorraad leverbaar in de hoogtes 170 mm en 233 mm en in de kleuren blauw, zwart, grijs, oranje en groen. De klapkratten hebben een draagvermogen van 15 kilo. De stapelbelasting is 200 kilo. Dit betekent dat je gevulde klapkratten maximaal 12 hoog op elkaar kunt stapelen.

Inklappen van klapkratten

Hoe ontgrendelen klapkratten?

Kunststof klapkratten zijn bijzonder praktisch. De eurobak heeft geperforeerde zijwanden die je eenvoudig ontgrendelt en inklapt tot een compact pakket van 5 cm hoog. Onder de handgrepen van de klapkrat zit het easy-lock-systeem. Hiermee kan de klapkrat ontgrendeld worden met slechts een enkele vingerbeweging. Na ontgrendeling worden eerst beide korte zijden omgeklapt en daarna beide lange zijden. De hoogte van een ingeklapte krat is slechts 50 mm. Hoewel de klapkrat makkelijk is te ontgrendelen, is de krat eenmaal uitgeklapt zeer stevig en stabiel.

Direct naar 600x400 mm klapkratten hoogte 233 mm

Oranje klapkratten 233 mm hoog
Oranje
Grijze klapkratten 233 mm hoog
Grijze
Groene klapkratten 233 mm hoog
Groen
Blauwe klapkratten 233 mm hoog
Blauw
Zwarte klapkratten 233 mm hoog
Zwart

Foodproof

Onze klapkratten zijn gemaakt van HDPE kunststof. Dit materiaal is levensmiddelengeschikt en vriesbestendig. Ook voedingswaren of diervoeders die onverpakt zijn kunnen veilig in de klapkratten opgeslagen en vervoerd worden. Het kunststof materiaal heeft een temperatuurbestendigheid van -40°C tot +70°C. De klapkratten zijn daardoor probleemloos inzetbaar in koelcellen en vrieshuizen. Ook kunnen de kunststof klapkratten onder hoge temperaturen met water en reinigingsmiddel schoongemaakt worden. De meeste klapkratten op de markt zijn gemaakt van PP kunststof. Deze PP klapkratten zijn niet vriesbestendig.

Logistieke maat 600x400 mm

Onze klapkratten hebben een Euronorm bodemmaat van 600 x 400 mm. Door deze logistieke maat stapelen de klapkratten perfect op genormde dolly's, pallets en rolcontainers. Zo passen twee klapkratten precies naast elkaar op een rolcontainer. Ook bij het vervoer van Euronorm klapkratten in bestelwagens wordt de beschikbare laadruimte efficiënt gebruikt. Afhankelijk van het type en de grootte van de bestelwagen passen er drie of vier klapkratten naast elkaar in de laadruimte. Bovendien zijn de klapkratten stabiel stapelbaar - uitgeklapt én ingeklapt.

Luchtdoorstroming en afwatering

Door de geperforeerde zijwanden kan de inhoud van de klapkrat goed geventileerd worden. De openingen in de zijwanden maken deze luchtdoorstroming mogelijk. Hierdoor heeft koude of warme lucht optimaal toegang tot de inhoud van de krat. De bodem van de klapkrat is voorzien van afwateringsgleuven. Condens en dooiwater van bevroren of gekoelde levensmiddelen vloeien via deze afwateringsgaten weg. Zo wordt voorkomen dat de producten in de krat in een laagje water blijven staan. Ook het zand van vers geoogste groentes valt vanzelf via de gleuven door de bodem uit de klapkrat.

Versterkte bodem met bodemrand

Stevig en stabiel met een robuuste constructie

Onze klapkratten worden vooral gekozen vanwege hun stevigheid en stabiliteit. De boven- en onderrand van de klapkrat zijn namelijk extra dik en voorzien van verstevigingsribben. De zijwanden zijn daarentegen relatief glad met weinig hoeken en randen waarin vuil zich kan ophopen. Onze klapkratten zijn daardoor eenvoudig te reinigen.

Net als de boven- en onderrand is ook de bodem van onze klapkrat extra verstevigd. De bodem is uitgerust met een sterke ruitbodem en een extra bodemrand. Deze bodemrand is een halve centimeter hoog. De bodem van de krat staat hierdoor altijd van de vloer af. De bodem schuurt dus niet over de vloer, waardoor slijtage aan de bodem wordt voorkomen. Bovendien zorgt de bodemrand ervoor dat luchtdoorstroming via de bodem te allen tijde mogelijk is.

Meer informatie

Bij vragen neem gerust contact met ons op, telefoonnummer +32 (0)11 235 450 of per e-mail info@transoplast.be. Liever direct bestellen? Ga naar onze webshop voor het eenvoudig bestellen en een snelle levering van kunststof klapkratten. Vandaag besteld is binnen drie werkdagen geleverd.

Waarom Transoplast?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief